Üdvözöljük a

Sikeres vizsgát tettek a kamarai ellenőrzési szakértők | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Sikeres vizsgát tettek a kamarai ellenőrzési szakértők

Szerző: Sarkadiné Schmidt Alexandra | 2014. november 13.

A kamara kiemelkedő szakképzési feladatai közé tartozik a szakmai utánpótlás nevelésében gyakorlati képzőhelyet biztosító gazdálkodók nyilvántartásba vétele és ellenőrzése. A gyakorlati képzőhelyek ellenőrzését végző kamarai szakértők 35 órás módszertani felkészítését szervezte meg a kamara. A képzést követően 32 fő tett sikeres vizsgát jogi, pedagógiai és pszichológiai ismeretekből.

A magas színvonalú gyakorlati képzés alapvető feltétele, hogy a képzőhely rendelkezzen a szakképzés megkezdéséhez és folytatásához előírt személyi és tárgyi feltételekkel, valamint az oktatást a szakképzési kerettanterv szerint folytassák. A komplex ellenőrzés kiterjed továbbá arra is, hogy a képzőhely a tanulószerződésben, illetve az együttműködési megállapodásban vállalt kötelezettségeinek maradéktalan eleget tett-e.


Az országosan egységes szempontok szerinti ellenőrzésben kizárólag a kamarai szakképzési szakértői névjegyzéken szereplő, vizsgázott szakemberek vehetnek részt.


A felkészítés és vizsga a NFA-KA-NGM 11/2013/TK. sz. támogatási szerződés keretében került finanszírozásra, így a részvevők számára ingyenes volt.