Üdvözöljük a

Sikeresen zárult a pályaválasztási tábor | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Sikeresen zárult a pályaválasztási tábor

Szerző: Pázmándi Marietta | 2018. június 29.

A héten került megrendezésre a Fedezd fel Önmagad! pályaválasztási tábor. A táborban különböző szakterületeket érintő programokon és üzemlátogatásokon vettek részt a 6-7. osztályos gyerekek, akik életre szóló tapasztalatokat és élményeket szereztek a héten.

A tábor első napján a gyermekek egy rövid bemutatkozás után Monoszlainé Bors Ágnes vezetésével önismereti tréningen vettek részt, majd délután Schlepp Péter robotika és programozás ismereteket tartott. Kedden a PÉTÁV Kft.-nél és a Tettye Forrásház Zrt.-nél interaktív üzemlátogatásokon, délután egy kis séta kíséretében közös fagyizáson vettek részt a táborozók. Szerdán a Dovida Kft. reklámnyomdai tevékenységét ismerték meg a gyerekek, ahol saját maguk is elvégezhettek bizonyos munkafázisokat: kitűzőket készítettek, könyvjelzőre mágnest ragasztottak, majd délután a Tettye téri játszótéren kapcsolódtak ki. Csütörtökön a táborozók az Erla Sound & Light Bt.-nél megismerték a filmkészítés lépéseit, mi a feladata a vágónak, rendezőnek, a gyártásvezetőnek és milyen végzettség kell ezekhez a munkákhoz. Megtekinthettük, hol készül a „Felsős” c. ismeretterjesztő televíziós magazin. Az éjjeltől reggelig szakadó eső elmosta a tervezett Mecsextrém Park látogatását, helyette az Apolló Játszóházban szereztek vidám élményeket a gyerekek. Pénteken az Autócity Zrt.-nél a járművekkel foglalkozó szakemberek munkavégzésébe nyertek betekintést a résztvevők, a szakmai minivetélkedőn a jó válaszokat fagyival jutalmazta a cég. A tábort Monoszlainé Bors Ágnes összefoglaló pályaorientációs tréningje zárta. Búcsúzóul egy nagyot játszottak a táborozók a játszóházban.

 

A pályaorientációs tábor a NŐNAP 365 - Nő-Köz-Pont működtetése Nyugat-Baranyában, Szigetvár központtal” című, EFOP-1.2.9-17-2017-00102 azonosító számú projekt keretében valósult meg. Köszönjük a Magyar Állam és az Európai Unió támogatását.