Üdvözöljük a

Simonyi Károly Elektrotechnika Verseny | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Simonyi Károly Elektrotechnika Verseny

Szerző: Sarkadiné Schmidt Alexandra | 2015. május 27.

A Pécsi Simonyi Károly Szakközépiskola és Szakiskola 2015. május 29-30-án idén 25. alkalommal rendezi meg az elektrotechnikai versenyt, melyen az egész országból, sőt határon túli magyar intézményekből érkeznek tehetséges és jól felkészült tanulók.

A kétnapos versenyen a tanulók számításos feladatokat és tesztet oldanak meg. A legjobb tíz tanuló a szóbeli fordulón is bizonyíthatja felkészültségét. A verseny kísérő rendezvényei: szakmai bemutató, üzemlátogatás a kísérő tanároknak, szakmai előadások.

 

Az idei tanévben a versenyre Budapestről 4 iskola, Debrecenből 2 iskola, Békéscsabáról, Miskolcról, Szegedről, Vácról, Zalaegerszegről, Pakról, Sepsiszentgyörgyről, Topolyáról és Révkomáromból 1-1 iskola jelentkezett. A szervező iskolával együtt 16 iskola részvételére számítanak.

 

A verseny költségeit szponzorok segítségével fedezik.

 

A verseny nem titkolt célja az elektrotechnika tudományterületének megismertetése, mely a fizika egyik „ága”. Természetesen ennek a külön tudománynak az alaposabb elsajátítása inkább a műszaki területen jelenik meg. Az elektrotechnika-elektronika, villamosipar, informatika vagy akár az épületgépészet szinte összes szakképesítéséhez kapcsolódik. A teljesség igénye nélkül pl. elektronikai műszerész, elektronikai technikus, automatikai technikus, villanyszerelő, informatikai rendszergazda, számítógép-szerelő, karbantartó, hűtő és légtechnikai rendszerszerelő, központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő, épületgépész technikus.

 

A részletes program és az elmúlt évek feladatai megtekinthetők a következő címen: 

Kapcsolódó anyagok: