Üdvözöljük a

Startol a szakmai verseny | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Startol a szakmai verseny

Szerző: Strasz Eszter | 2014. december 19.

Az idei tanévben is nagy volt az éreklődés a SZakma Kiváló Tanulója Verseny iránt. A december 18-i jelentkezési határidőig Baranya megyéből 212 versenyező regisztrált, 29 szakmában, ők mindannyian nappali tagozaton végzős szakiskolai és szakközépiskolai tanulók. Nekik lesz lehetőségük január 6-tól nap mint nap a kiírt szakmákban írásbelit írni.

A legnagyobb jelentkezői létszám idén is a vendéglátás területén jellemző, pincér és vendéglátásszervező-vendéglős szakmákban, magas még a jelentkezési létszám a gépipari szakmák közül hegesztő és gépi forgácsoló szakmákban; valamint bútorasztalos szakmában is. Egy új szakma  került be, ez a logisztikai ügyintéző.

Január 6-tól 2 és fél héten át zajlanak a versenyek a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarában, az építőipari szakmákban a Pécsi Pollack Mihály Műszaki Szakközépiskola lesz az írásbeli versenyek helyszíne.

A versenyek célkitűzése a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése, azok népszerűsítése.