Szakma Sztár Fesztivál 2018

Szerző: Bonyár Marietta | 2018. április 25.

Április 23-24-én nagyszabású pályaválasztási rendezvény keretében zajlottak a Szakma Kiváló Tanulója Versenyek és az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyek döntői. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara 440 tanuló utazását szervezte meg a helyszínre.

A Szakma Sztár Fesztivál közönsége a szakmai közvéleményen túl, azok a pályaválasztás előtt álló diákok, akik a szakmák utánpótlását jelentik. Számukra jelentős motiváció, hogy a helyszínen láthatják versenyző társaikat, akiket majd követhetnek. A tanulók a szakmai standokon játékos feladatok elvégzésével, egy-egy munkadarab elkészítésével saját maguk is kipróbálhatták tehetségüket. Ezek olyan, könnyen elvégezhető feladatok voltak, melyek sikerélményt adtak és a munkadarabot haza is vihette elkészítője. A faipari standon például falra akasztható virágtartót, ceruzatartó kis dobozt vagy asztali szalvétatartót lehetett készíteni, fodrász standnál hajfonást, hajsodrást lehetett tanulni, cukrász pultnál karamellvirág és marcipánfigura készült vagy süteményt díszíthettek a látogatók. A vegyipari MOLekula játszóházban játékos természettudományi kísérleteket próbálhattak ki gyerekek, felnőttek egyaránt.

 

A fesztivál színpadán egész nap látványos szórakoztató műsorok zajlottak és a szakmaismereti applikációs játék nyertesei is több körben kihirdetésre kerültek.