Üdvözöljük a

Szakmacsoportos rendezvények a pályaválasztásért | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Szakmacsoportos rendezvények a pályaválasztásért

Szerző: Somogyi-Antalfy Krisztina | 2015. október 22.

A kamara őszi programjában több szakmabemutató rendezvény is helyet kapott. A bemutatott szakmák változnak, de az állandó, hogy a pályaválasztás előtt álló diákok testközelből találkozhatnak a tevékenységekkel, melyeket a szakemberek napi munkájuk során végeznek.

Az „Építs biztos jövőt!” elnevezésű szakmacsoportos bemutatót két pécsi helyszínen összesen százötvenen látogatták meg. Az általános iskolás diákok az asztalos, ács, bádogos, festő, kőműves, szárazépítő és az épületgépész szakmák, mint például vízvezeték szerelő eszközeivel szerelhettek és ismerkedhettek meg. A baranyai cégek közül Ilijin Petar ács mester, a Knauf Építőipari Kft., a Murányi Épületgépészet Kft., az O és R Építőipari Kft., a Pécsi Orgonaépítő Manufaktúra Kft., valamint a Tettye Forrásház Zrt. támogatták a rendezvényt, akik gyakorlati oktatásra és munkaerőként is várják a leendő szakembereket.
A "Te melyik hivatást választanád?" elnevezésű rendezvény helyszíne Mohács volt, de a megye különböző pontjairól érkeztek pályaválasztás előtt álló diákok, hogy megismerjék a szociális és az egészségügyi területet, valamint a rendészeti pálya lehetőségeit. A több mint száz érdeklődő a szociális gondozó központok, egészségügyi intézmények dolgozóitól, mentősöktől, rendőröktől és tűzoltóktól kérdezhettek hivatásukról, napi feladataikról. A kamara munkatársai mellett az érintett szakképző iskolák pedig a képzéssel kapcsolatban adtak tájékoztatást.
Folytatásként hasonló rendezvények lesznek az könnyűipar, illetve az informatika-elektronika területén is.

A rendevényekről bővebben: palyavalasztasbaranya.hu