Üdvözöljük a

Szakmai vélemény a tanulók számára biztosítandó kedvezményes étkezésről | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Szakmai vélemény a tanulók számára biztosítandó kedvezményes étkezésről

Szerző: Sarkadiné Schmidt Alexandra | 2017. április 27.

A gyakorlati képzési napokon a tanulók számára egyszeri kedvezményes étkezést vagy étkezési költségeihez természetbeni hozzájárulást kell biztosítania a képzőhelynek.

A természetbeni hozzájárulást elsődlegesen a helyben megszervezett kedvezményes étkeztetéssel (munkahelyen működő szolgáltató vagy külső szolgáltató igénybevételével) lehet biztosítani. Amennyiben erre nincs mód, megoldásként alkalmazható a Széchenyi Pihenő Kártya vendéglátás alszámlájára utalt, melegkonyhás vendéglátóhelyeken (ideértve a munkahelyi étkeztetést is) kormányrendeletben meghatározott étkezési szolgáltatásra felhasználható támogatás nyújtása a tanulók részére. Az étkezési juttatás 2017. január 1-től értékhatártól és formájától függetlenül az Szja.tv. 70.§-a szerint egyes meghatározott juttatásnak minősül, mely után a közterheket meg kell fizetni.


A tanulók étkezési költségeihez való pénzbeli hozzájárulás nem tekinthető a tanuló adómentes díjazásának, amelyről az adóévet követően a tanulónak – nem szerencsés többletkötelezettségként - személyi jövedelemadó bevallás keretében számot kell adnia.