Üdvözöljük a

Számokban a kamara pályaválasztási tevékenysége | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Számokban a kamara pályaválasztási tevékenysége

Szerző: Somogyi-Antalfy Krisztina | 2016. december 8.

Céglátogatások, szakmai bemutatók, önismereti foglalkozások, szülői értekezletek - a kamara többek között ezekkel segíti az általános iskolások és gimnazisták pályaválasztását.

A tanév kezdetével általános és középiskoláknak egy napos, illetve egy hetes programok lehetőségét ajánlotta. A rendezvények során a diákok számára szervezett programok között szerepelt önismereti foglalkozás, céglátogatás, valamint cégek és szakképző iskolák részvételével történő szakmai bemutató, ahol a résztvevők játékos formában, interaktív módon ismerkedhettek egy-egy szakmával, szakmacsoporttal.

 

Szülői értekezleteken a szülők és a tantestület kapott tájékoztatást az aktuális munkaerő piaci trendekről, az iskolarendszer változásairól, a szakképzés rendszeréről, kiemelten kitérve a tanulószerződéses foglalkoztatásra, valamint az ösztöndíjjal támogatott hiányszakmákra.

Szeptember eleje óta 51 iskolában volt jelen a kamara pályaválasztási programokkal, decemberben még tovább folytatódnak a rendezvények.

 

Összesen 85 céglátogatáson nyílt lehetőségük a fiataloknak, hogy közelebbről megismerkedhessenek egy-egy szakmával, szakmacsoporttal, 15 iskolában szakmai asztalok keretében mutatták be számukra a cégek a náluk képviselt szakmákat , az iskolák a képzési kínálatukat. 30 szülői értekezleten a pályaválasztás előtt álló diákok szülei, 6 alkalommal az iskolák tantestületei juthattak fontos információkhoz.
70 önismereti óra pedig abban segítette a diákokat, hogy játékokos tevékenységeken keresztül képesek legyenek feltenni önmaguknak olyan kérdéseket, melyek megválaszolásával közelebb kerülhetnek egy sikeres pálya választásához.

 

Pályaválasztással kapcsolatos további információkat talál a Pályaválasztás Baranya honlapon.