Üdvözöljük a

Színes pályaválasztási programok | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Színes pályaválasztási programok

Szerző: Somogyi-Antalfy Krisztina | 2013. november 28.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a pályaválasztás talán legaktívabb időszakában színes őszi programokat valósított meg.

Az október elején indult „Nyitott kapuk” üzemlátogatás sorozaton az első két hónapban közel 300 érdeklődő ismerkedett a bemutatott szakmákkal. A szakképzésben is aktív baranyai vállalkozások nyújtottak segítséget abban, hogy a résztvevők megismerkedhessenek a hiányszakmák közé tartozó gépipari szakmákkal, a kereskedelem, vendéglátás és idegenforgalom területével, a cipőkészítés folyamatával, a porcelánkészítés szépségeivel, az asztalos szakma sokszínűségével, az autószereléssel kapcsolatos szakmák rejtelmeivel.

 

A helyes irány, megfelelő pálya választásában elengedhetetlen az önismeret. Novemberben lehetőség nyílt arra, hogy a Kamara szervezésében önismereti osztályfőnöki órán vegyenek részt mind általános iskolai, mind a középiskolai végzős osztályok tanulói. A most bevezetett „Helyhatározó” elnevezésű gondolatébresztő programra a tapasztalatok alapján nagy szükség és érdeklődés van, ezért a következő hónapokban is folytatódik.

 

A Kamara pályaválasztási kezdeményezéseit Pályaválasztás Baranya elnevezéssel weboldalon, facebook oldalon, valamint tájékoztató anyagokban is kereshetik az érdeklődők.