Szintvizsga elnöki kinevezések

Szerző: Bakó Eszter | 2018. február 7.

Az elmúlt években a Pécs- Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében történtek a szintvizsgák. A Szakképzési törvény szerint a szintvizsgákat 9. évfolyamon, február 1 – től, április utolsó tanítási napjáig kell megtartani a szakközépiskolák tanulóinak. A sikeres szintvizsga tanulószerződés megkötésének feltétele.

A Kamara által szervezett szintvizsgák elnökeit a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Szak- és Felnőttképzési Szabályzata határozza meg. A Szakképzési Kollégium által kinevezett elnök 5 évre kap jogosultságot elnöki teendők gyakorlására a szintvizsgákon. Az elnöknek szintvizsgaelnöki Névjegyzékbe kerülése után on-line szintvizsga elnöki vizsgát is kell tennie.

Amennyiben nem hosszabbítja meg elnöki kinevezését, nem vehet részt további szintvizsgákon, még újra be nem kerül a névjegyzékbe, melynek módja, hogy úja be kell nyújtani a pályázatot a Kamara felé.

Amennyiben a kinevezett elnök nem tudja, hogy tevékenysége meddig érvényes, tájékoztatást kaphat a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Humánerőforrás fejlesztési osztályán.