Üdvözöljük a

Tájékoztatás a komplex rendszerű javító/pótlóvizsgázók vizsgára bocsáthatóságának feltételeiről | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Tájékoztatás a komplex rendszerű javító/pótlóvizsgázók vizsgára bocsáthatóságának feltételeiről

Szerző: Gáncs Katalin | 2016. augusztus 31.

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal a szeptemberi pótló és javító vizsgák szervezése során a következőkre hívja fel a figyelmet:

A 2016. február 25-én kiadott 25/2016. (II.25.) Kormányrendelet módosította a 150/2012. (VII.06.) Korm. rendelettel kiadott Országos Képzési Jegyzéket (továbbiakban:OKJ). 

 

Az új szakmai és vizsgakövetelmények megjelenése miatt kérjük fokozottan figyeljenek azon komplex javító/pótlóvizsgázókra, akiknek az első szakmai vizsgát követő egy év eltelt.

 

A komplex szakmai vizsgáztatás szabályairól szóló 315/2013. (VIII. 28.) Korm. rendelet értelmében
39. § (3)” A javítóvizsga a szakmai és vizsgakövetelmény megváltozásáig, de legalább a vizsgát követő egy évig a képzés megkezdésekor hatályos szakmai és vizsgakövetelmény szerint tehető le vagy ismételhető meg.”
40. § (2)” A pótlóvizsga a szakmai és vizsgakövetelmény megváltozásáig, de legalább a vizsgát követő egy évig a képzés megkezdésekor hatályos szakmai és vizsgakövetelmény szerint tehető le.”

 

A fentiek alapján tehát az a vizsgázó, akinek az első komplex szakmai vizsgát követő egy év eltelt, a szakmai és vizsgakövetelmény megváltozásáig tehet javító/pótlóvizsgát. Azok a javító/pótlóvizsgázók bocsáthatóak (utolsó alkalommal a képzés megkezdésekor hatályos szakmai és vizsgakövetelmény szerint) vizsgára, akik az új szakmai és vizsgakövetelmény kihirdetése előtt (az szvk-t kiadó rendelet megjelenése előtt) jelentkeztek javító/pótlóvizsgára.

 

Forrás: www.nive.hu