Tájoló konzultáció és felkészülés

Szerző: Piacsek László | 2017. október 13.

Pedagógusok és szakértők vettek részt azon a konzultáción, mely a kamara által is támogatott „Tájoló napok” megvalósulását hivatott segíteni.

A „Tájoló nap” program egy jól megszerkesztett, jelenleg 6 szakmacsoportra kidolgozott pályaorientációs program, melynek célja rövid idő alatt átfogó képet kapni a résztvevő gyerekek képességbeli erősségeiről és érdeklődési irányairól. A program megvalósítása egy tanítási napot igényel. Segítségével a munka világában alapvetőnek tekinthető, gyakorlati készségeiről kaphat sokoldalú visszajelzést egy-egy osztálynyi tanuló, elsősorban az erősségekre koncentrálva. A pályaorientációs nap tevékenységei hat nagy területet fognak át: a műszaki, a kereskedelmi, az üzleti ügyintézői, a kézműves, a turisztikai-vendéglátói és az egészségügyi-szociális területek igényei szerint. A forgószínpad jelleggel megszervezhető esemény minden helyszíne egy-egy szakmai irányt képvisel. Az egyes állomásokon 40 percet töltenek a tanulók, 4-5 fős csoportokban. Mindenhol 5-10 perces időtartamú, változatos, egyénileg és/vagy csoportban elvégezhető elméleti, gyakorlati és/vagy szerepjáték jellegű feladatokat oldanak meg.

 

Az ősz folyamán a Lánycsóki Általános Iskolában és a Batthyányi Kázmér Általános Iskolában lesz Tájoló nap a kamara támogatásával és a kamara által kiképzett segítők bevonásával, együttműködve a Bártfa Utcai Általános Iskola több éves tapasztalattal rendelkező szakembereivel.