Üdvözöljük a

Tanulószerződés megkötésének határideje a költségvetési szerveknél | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Tanulószerződés megkötésének határideje a költségvetési szerveknél

Szerző: Szemere Adrienn | 2014. május 14.

Költségvetési szervnél a gyakorlati képzés költségeinek normatív támogatására 24/2012. NGM rendelet lehetőséget biztosít, kizárólag tanulószerződés esetén!

Amennyiben a tanulószerződést a tanév megkezdése előtt megkötötték, a támogatás igénylésére vonatkozó kérelmet július 1-jétől lehet benyújtani az NMH-hoz. Ebben az esetben a támogatás a tanév első napjától nyújtható.

 

 

 

 

A tanév megkezdését követően megkötött tanulószerződések után, a támogatási igényt a tanulószerződés megkötését követő 15 napon belül kell benyújtani. A támogatás visszamenőleg a tanulószerződés megkötésének napjától nyújtható.

Ha a támogatás igénylése a tanulószerződés megkötését követő 15 napon túl kerül benyújtásra, a támogatás legkorábban a támogatási igény benyújtásának a napjától kezdődően nyújtható, tehát a tanulói juttatások finanszírozása is csak ettől a naptól kezdve biztosított. Az azt megelőző időszakra eső tanulói juttatásokat az intézménynek saját költségvetésének terhére kell biztosítania.

A gyakorlati képzést végző egyéb szervezet részére az adott tanévre vonatkozó támogatás a képzésben ténylegesen részt vevő tanulószerződéses tanulók alapján kerül megállapításra.

Bővebb információ a csatolt dokumentumban olvasható.

 

 

 

 

Csatolt állományok: