Üdvözöljük a

Téli szünet a gyakorlati képzőhelyeken is | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Téli szünet a gyakorlati képzőhelyeken is

Szerző: Sarkadiné Schmidt Alexandra | 2017. december 12.

Beosztható-e a téli szünet ideje alatt a tanuló gyakorlati képzésre?

Az idei iskolai téli szünet 2017. december 23-tól 2018. január 2-ig tart. A szünet előtti utolsó tanítási nap 2017. december 22. (péntek), a szünet utáni első tanítási nap 2018. január 3. (szerda).

 

Alapesetben a gazdálkodóknak, intézményeknek nem kell gyakorlatot szervezniük a tanulók számára a téli szünet ideje alatt.

 

Az alapesettől eltérően két lehetőség áll a tanulók foglalkoztatására a téli szünet ideje alatt.

 

1. A gyakorlati képzést folytató szervezet a heti pihenőnapokon és a munkaszüneti napokon, valamint az őszi, a téli és a tavaszi szünet időtartama alatt a tanulót gyakorlati képzésre csak a rendeltetése folytán e napon is működő gyakorlati képzési helyen és a szakképző iskola hozzájárulásával veheti igénybe, mulasztás pótlása végett, illetve megbeszélés alapján önkéntes alapon!

 

Az igénybe vett idő helyett a gyakorlati képzőnek – a mulasztás pótlásának esetét kivéve, lehetőleg a következő gyakorlati képzési napon – ugyanolyan mértékben kell szabadidőt biztosítani a tanuló számára.

 

2. A tanuló a munkáltatójával történt közös megegyezése alapján a téli szünet ideje alatt is végezhet munkát az egyszerűsített munkavállalói foglalkoztatás keretein belül, vagy a tanulószerződéstől eltérő egyéb munkavégzésre irányuló szerződés alapján a tanulószerződéses díjazáson felül kialkudott munkabérért.

 

További kérdéseivel kapcsolatban forduljon tanulószerződéses tanácsadóinkhoz!