Üdvözöljük a

Teljesítési megbízott | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Teljesítési megbízott

Szerző: Strasz Eszter | 2013. szeptember 13.


Az a vállalkozás, amely a tanulószerződésben rögzített, a gyakorlati képzés teljesítéséhez szükséges feltételekkel csak részben rendelkezik, megállapodást köthet egy másik, gyakorlati képzés folytatására jogosult szervezettel vagy szakképző intézménnyel, azaz teljesítési megbízottal akihez gyakorlati képzésre átirányíthatja tanulószerződéses tanulóját.

Az átirányítás időtartama a tanulószerződésben meghatározott gyakorlati képzési idő legfeljebb 50%-a lehet, azzal, hogy a teljesítési megbízott a gyakorlati képzéssel kapcsolatosan költségei fedezetére díjat jogosult felszámítani a tanulószerződést megkötött gazdálkodó szervezettel szemben.
 
Állami támogatás/normatíva lehívására kizárólag a tanulószerződés birtokosa jogosult, amennyiben a gyakorlati képzés teljesítéséhez a gyakorlati képzési idő 50%-át nem haladja meg a teljesítési megbízottnál eltöltött gyakorlat mértéke.

Átirányítással megvalósuló gyakorlati képzésre vonatkozóan a két gazdálkodó szervezet egymással együttműködési megállapodást köt.