Üdvözöljük a

Több pénz a pályázóknak – bővül a gyakorlati képzők támogatására fordítható decentralizált keret | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Több pénz a pályázóknak – bővül a gyakorlati képzők támogatására fordítható decentralizált keret

Szerző: Fülöp Attila | 2014. április 3.

7,5 milliárd forintra növelték a gyakorlati képzést folytató vállalkozások és képző intézmények eszközbeszerzését segítő pályázatra szolgáló keretet.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatásért felelős államtitkára bejelentette, hogy döntöttek a gyakorlati képzést folytató vállalkozások és képző intézmények részére kiírt pályázat nyerteseiről, és az eredetileg tervezett 5,4 milliárd forint helyett 7,5 milliárd forintra növelték a támogatásra fordítható keretet.

 

A támogatás elsősorban azon mikro-, kis- és középvállalkozások eszközbeszerzését segíti, amelyek tanulószerződéssel foglalkoztatnak szakiskolai vagy szakközépiskolai tanulókat.

 

A Nemzeti Foglalkoztatási Alap beruházási keretéből finanszírozásra kerülő 2013. évi decentralizált pályázatok formai bírálatát a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) munkatársai, majd a Baranya megyei keret terhére benyújtott pályázatok tartalmi előértékelését független szakértők végezték. Ezt követően a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Baranya Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság (BMFKB) tette meg döntési javaslatát a pályázat nyerteseire vonatkozóan. A tartalmi értékelés eredményét, valamint a nyertes és elutasított pályázatokra vonatkozó döntési javaslatot a BMFKB 2013. december második felében továbbította az NMH részére.


A nyertes és elutasításra javasolt pályázatokra vonatkozó végleges döntés a Nemzetgazdasági Minisztérium hatáskörébe tartozik. A miniszteri döntést követően az eredményről a pályázókat a Nemzeti Munkaügyi Hivatal értesíti.

Kapcsolódó anyagok: