Üdvözöljük a

„Töltsd le a jövőd!”-Pályaválasztási előadássorozat az informatika témakörében | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

„Töltsd le a jövőd!”-Pályaválasztási előadássorozat az informatika témakörében

Szerző: Pfiszter Melinda | 2014. november 10.

A Kamara szervezésében kerül megrendezésre a „Töltsd le a jövőd!” informatikai témájú pályaválasztási előadássorozat.

Az eddigi helyszíneken közel 350, 9-12. osztályos tanuló juthatott fontos információkhoz az informatikus képzésekkel kapcsolatban.

 

A Pécsi Janus Pannonius Gimnáziumban, a Kökönyösi Szakközépiskola Nagy László Gimnáziumában, a Mohácsi Kisfaludy Károly Gimnáziumban és a Zipernowsky Károly Műszaki Szakközépiskolában megrendezett program keretében Brachmann Ferenc, az Innovációs Klaszter menedzsere tartotta az előadásokat a rendezvénynek otthont adó iskolák diákjai számára.

 

Az infokommunikációs iparág a teljes magyar gazdasági növekedést meghaladó módon képes a fejlődésre, ez a piacot érintő hír azonban évek óta komoly szakember hiányt is eredményez, ezért is fontos, hogy a fiatalok minél több információhoz jussanak az informatika körébe tartozó szakmákról.

 

Az IT piac folyamatos fejlődése több ezer szakembernek tud megélhetést biztosítani a jövőben, lényeges tehát, hogy felgyorsuljon az informatikusképzés, és az oktatási rendszer képes legyen a piac igényeit kiszolgálni.