Üdvözöljük a

Tovább bővül a duális felsőoktatási képzések köre | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Tovább bővül a duális felsőoktatási képzések köre

Szerző: Pfiszter Melinda | 2016. február 23.

Erről döntött a Duális Képzési Tanács.(DKT) A duális képzések hivatalos oldalán elérhetőek azoknak a vállalatoknak, gazdálkodó szervezeteknek az adatai, amelyekhez duális képzési gyakorlatra lehet jelentkezni.

2015 szeptemberében tizenkilenc felsőoktatási intézmény és csaknem 200 partnerszervezet együttműködésével, 440 duális hallgatóval indult el a duális felsőoktatási képzés Magyarországon.


A 2016/2017-es tanévben tovább nő az intézmények által hirdetett duális képzési lehetőségek száma: 24 felsőoktatási intézmény hirdet duális képzést 46 különféle duális szakon. Az eddigi műszaki, informatikai, agrár, és gazdaságtudományi területek mellett természettudományi és szociális munka alapképzésen is lehet az őszi félévtől ebben a képzési formában tanulni.

 

Cél, hogy az elkövetkező tanévben a duális képzési lehetőségek tovább bővüljenek, a duális képzési formában résztvevők száma emelkedjen. A felsőoktatási intézmények március közepéig még köthetnek duális képzési együttműködési megállapodást további vállalati partnerekkel, melyekről a DKT áprilisban tárgyal.

 

A 2016 szeptemberétől hallgatót fogadó gazdálkodó szervezetek egyre bővülő listája elérhető itt: