Üdvözöljük a

Tudásod a jövőd-támogatott képzések | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Tudásod a jövőd-támogatott képzések

Szerző: Pfiszter Melinda | 2014. július 28.

Újabb idegen nyelvi és informatikai képzések indulnak a Tudásod a jövőd! elnevezésű projekt keretében, melyekre 2014. augusztus 31-ig még regisztrálhatnak az érdeklődők a program honlapján.

A képzéseken minden 18. életévét betöltött felnőtt részt vehet, aki nem áll középiskolával, felsőoktatási intézménnyel tanulói vagy hallgatói jogviszonyban. A regisztráltak a projekt időtartama alatt maximálisan bruttó 90 ezer forint képzési támogatást kapnak, mely lakóhelytől függően a képzési költség 95-98 százaléka.

 

A képzések célja a felnőtt lakosság tanulási hajlandóságának, gazdasági versenyképességének és munkaerő-piaci elhelyezkedésnek növelése. A program kiemelt céljai között szerepel, hogy a középkorú és az idősebb korosztály, köztük a 60 év felettiek tanulási hajlandóságát is felkeltse, és motiválja őket az élethosszig tartó tanulásra.

 

A Tudásod a jövőd! az utóbbi évtizedek legnagyobb idegen nyelvi és számítástechnikai kompetenciafejlesztést célzó programja, mely 2012 májusában indult és 2014 októberében zárul. A két év alatt a 11 720 jóváhagyott képzés – 2 219 informatika és 9 501 nyelvi – indult el az ország minden kistérségében.

 

A projekt nagy népszerűségnek örvend, ez abból is látszik, hogy 338 206 fő regisztrált a rendszerbe, akiknek nagy többsége (73 százalékuk) a nyelvi képzések iránt érdeklődött. A jelentkezők többsége a 35-45 éves korosztályból került ki, de nagy arányban vettek részt 55 éven felüliek is a képzéseken. Eddig 103 412 fő fejezte be a képzéseket, a lemorzsolódás aránya mindössze 3,98 százalék.

 

További részletes információk elérhetők itt.

Kapcsolódó anyagok: