Üdvözöljük a

Tudatosan a pénzügyekben – már iskolás kortól | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Tudatosan a pénzügyekben – már iskolás kortól

Szerző: Pfiszter Melinda | 2015. március 16.

Hamarosan az iskolai tananyag részévé válhat az alapvető pénzügyi ismeretek és vállalkozói kompetenciák oktatása.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és az Emberi Erőforrások Minisztérium (EMMI) által vezetett munkacsoport szorosan együttműködve tantervet dolgoz ki. Márciusban és áprilisban Budapesten, valamint több vidéki városban intézményvezetők és pedagógusok bevonásával, bemutatóórák szervezésével egészül ki a program előkészítése.

 

A fiatalok pénzügyi kultúrájának, vállalkozási attitűdjeinek fejlesztése aktuális kérdés nemcsak Magyarországon, hanem az Európai Unióban is. A 2013-ban hatályba lépett Nemzeti Alaptantervvel a 7–12. évfolyamok számára megnyílt a lehetőség arra, hogy a diákok a tanórákon pénzügyi és vállalkozási ismeretekhez jussanak, fontos lenne, hogy ezt minél több iskola beépítse a tanrendjébe.

 

Emellett számos civil és pénzintézeti program, verseny érhető el az arra nyitott és érdeklődő intézmények számára. Ilyen többek között az Európai Pénz7, amelynek keretében több mint 90 ezer diák osztályfőnöki órákon ismerkedhetett meg az őket is érintő hétköznapi pénzügyi témákkal, a családi költségvetés alapkérdéseivel.


A két minisztérium márciusban és áprilisban a fővárosi és vidéki iskolák intézményvezetői és pedagógusai számára országjáró rendezvénysorozaton mutatja be a rendelkezésre álló tananyag részleteit.

 

Forrás: Edupress