Üdvözöljük a

Új európai felnőttképzési platform | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Új európai felnőttképzési platform

2014. április 28.

Az európai felnőttképzés elektronikus platformja – az úgynevezett EPALE – egy olyan új kezdeményezés, amelyet az Európai Bizottság támogat. A platform a legújabb eredménye az EU azon hosszú távú kötelezettségvállalásának, hogy elősegítse Európában a kiváló minőségű felnőttképzést. A platform tanárok, trénerek és önkéntesek számára, valamint a felnőttképzésben szerepet játszó politikai döntéshozók, kutatók és tudományos területen dolgozó szakemberek számára egyaránt nyitva áll majd.

Az EPALE számos különféle funkciót kínál majd, ezzel az európai felnőttképzés első számú platformjává válik. A webhely által biztosított interaktív hálózatok révén a felhasználók majd Európa-szerte kapcsolatba léphetnek egymással, megbeszélhetik egymással a különféle kérdéseket, és megoszthatják a legjobb gyakorlatokat. Az európai és nemzeti események naptára a felhasználókat naprakészen tartja majd a szakmai fejlődési lehetőségekről. A hírcsatornák és a felnőttképzés területén vezető szakemberek által írt kiemelt cikkek biztosítani fogják, hogy az EPALE felhasználói megismerhessék a legújabb felnőttképzési politikákat és a területet érintő vitákat. Az EPALE egy többnyelvű webhely lesz, ezért a felhasználók minden tagállamból teljesen ki tudják majd használni a webhelyet és számtalan forrását. A platform mindenki számára nyitva áll majd, ami azt jelenti, hogy a felhasználók szerte Európában kapcsolatba léphetnek a felnőttképzésben részt vevő más elméleti és gyakorló szakemberekkel és önkéntesekkel. Minden részt vevő ország hozzájárul majd a platformon található információkhoz, eseményekhez, forrásokhoz.

 

A webhely célja, hogy a felnőttképzés területén egy biztos ponttá váljon. A jövőbeli felhasználók már most is részt vehetnek a webhely kialakításában: azzal, hogy kitöltik az EPALE webhelyen található felmérést, segíthetnek a webhely tartalmának a kialakításában.

 

Forrás: Tempus Közalapítvány, www.tpf.hu