Üdvözöljük a

Új évfolyamok a pályaválasztásban | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Új évfolyamok a pályaválasztásban

Szerző: Somogyi-Antalfy Krisztina | 2014. március 14.

A kamara szervezésében folyamatosan zajlanak pályaválasztási programok, melyekhez újabb iskolák és újabb évfolyamok csatlakoznak.

Az idei végzős évfolyamok tanulóinak már meg kellett határozni, hogy milyen irányban szeretnének továbbtanulni. A 7. és 11. évfolyamos tanulók számára viszont egyre közeledik a döntés ideje. A pályaválasztási rendezvényeken így leginkább már ők vesznek részt.

A legutóbbi üzemlátogatás helyszíne a Hotel Laterum volt. A Baksai Általános Iskola 7. évfolyamos tanulói voltak kíváncsiak a vendéglátóipari szakmákra. Lehetőség adódott az idegenforgalmi szakmákkal való ismerkedésre is, a tanulók végigjárhatták a szállodát, megismerhették a szolgáltatásokat. A képzési rendszerről, szakmaválasztással és tanulószerződéssel kapcsolatos fontos tudnivalókról a kamara munkatársa adott tájékoztatást.Önismereti osztályfőnöki órán szintén 7. évfolyamos tanulók, a Kozármislenyi Janikovszky Éva Általános Iskola diákjai vettek részt. A foglalkozáson játékos feladatok és elemző beszélgetések nyújtottak segítséget abban, hogy a pályaválasztáshoz közeledő fiatalok könnyebben és helyesen végig tudják gondolni a képességeiket, érdeklődésüket a sikeres szakmaválasztáshoz.

 


A kamara által minden évben megrendezett GÉP-ÉSSZEL Baranyában IV. gépipari szakmaismereti verseny, melyről korábban már több alkalommal beszámoltunk, az utolsó fordulóhoz érkezett. Az üzemlátogatások után leadott látogatási naplók elbírálásával kialakult a sorrend. Az legeredményesebb 10 csapat mérheti össze ügyességét 2014. március 28-án.