Üdvözöljük a

Új „Foglalkozási napló” - már letölthető | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Új „Foglalkozási napló” - már letölthető

Szerző: Strasz Eszter | 2014. április 3.

A minőségi szakemberképzés és szakember utánpótlás erősítése érdekében az új szakképzési törvény rendelkezése szerint 10-11. osztályban csak munkahelyi gyakorlati képzés van, tehát ahhoz, hogy a cég a kerettanterv szerinti tananyag gyakorlati oktatásának megfeleljen, részletesen ismernie kell a félévenként elsajátítandó tananyagot, és rendelkeznie kell az ehhez szükséges minden tárgyi feltétellel is. Ezt figyelembe véve jelentősen megnövekedik a vállalkozások felelőssége a tanulók felkészítésében.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szakértők bevonásával elkészítette azokat a foglalkozási naplókat, amelyek megfelelnek a kerettanterv előírásainak, így a gyakorlati képzők felhasználhatják a gyakorlati képzés ütemezésében. A haladási napló rész tartalmazza az új rendszerben, a kerettanterv szerint beiskolázott diákok számára a tematikát, a modulok megnevezését, a gyakorlat során elsajátítani szükséges anyagrészeket, valamint a ráfordítani szükséges óraszámot is.


Az egységes foglalkozási napló az új kerettanterv szerint („rövid OKJ számon”) beiskolázott tanulók esetében használható és szakmánként nyomtatható. Használata nem kötelező, azonban a tanmenetben segítség. Elérési útvonal: az Internet alapú Integrált Szakképzési Rendszer (ISZIIR) weboldal bal oldali menüsorának letölthető dokumentumok elnevezésű menüpontjának legalján és szakmánként kiválasztható, itt elérhető.