Üdvözöljük a

Új lehetőségek előtt a magyar felsőoktatás | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Új lehetőségek előtt a magyar felsőoktatás

Szerző: Pfiszter Melinda | 2015. február 4.

Távoli, nagy hallgatói potenciállal rendelkező országokban mutatkozott be a magyar felsőoktatás, a résztvevő egyetemek között jelen volt a Pécsi Tudományegyetem is.

A cél a hallgatói és oktatói cserék, kutatási együttműködések, meglévő kapcsolatok erősítése, új kapcsolatok kialakítása volt.


A Tempus Közalapítvány a felsőoktatás nemzetköziesedésének elősegítése céljából tett erőfeszítéseinek fontos része a magyar felsőoktatás láthatóvá tétele az Európában és Európán kívül is. Ennek érdekében 4 ország 7 nagyvárosába szerveztek megjelenési lehetőségeket intézményi és hallgatói vásárokon, szakmai konferenciákon összesen 20 felsőoktatási intézmény számára. A helyszínek a következők voltak:
Vietnamban Hanoi, Indonéziában Makassar, Surabayá és Jakarta, Dél-Amerikában Bogota és Sao Paulo, ezen kívül Európában Prága.


A program jelentősége abban rejlik, hogy a felsőoktatási intézmények szervezett és egységes arculati keretek között távoli, nagy hallgatói potenciállal rendelkező országokban is bemutathatják kínálatukat.
A magyar felsőoktatás egészének szempontjából mindenképpen hozzáadott értéket jelent, hogy az alkalmanként tíz-tizenöt intézményt magába foglaló magyar pavilon látványosan és vonzóan jelenik meg a kiállításokon.


A távoli országokban való bemutatkozást az is indokolja, hogy 2015-től az Erasmus+ program megnyitja kapuit a nagyvilág felé, a világ bármely országába el lehet majd jutni az uniós oktatási program támogatásával.
A hallgatói vásárokon a Tempus Közalapítvány a helyszínen tájékoztatta a diákokat a lehetőségekről, érdeklődésüknek megfelelően irányította őket a felsőoktatási intézményekhez, általános információkat nyújtott Magyarországról, valamint országbemutató előadásokat tartottak, melyeket egy-egy alkalommal több százan hallgattak meg.

 

Forrás: Tempus Közalapítvány