Üdvözöljük a

Új szakképzési projektek mentén | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Új szakképzési projektek mentén

Szerző: Gáncs Katalin | 2015. november 11.

A kamara Szakképzési Bizottságának ülésén számos aktuális téma került megvitatásra.

A Baranya Megyei Szakképzési Díjra egyhangú szavazással a bizottság megtette javaslatát, melyet a PBKIK elnöksége elé terjeszt. 2 új projekt mellett – Üzemek feletti képzőközpont kialakítása és Mesteradatbázis kialakítása, működtetése – elfogadta az évek óta működő projektek jövő évi terveit is.


A bizottság tájékoztatást kapott egyebek mellett az év végi vizsgaeredmények és bukások okairól a vizsgaelnökök és tagok tájékoztatása alapján. A probléma megoldásaként a bizottsági tagok felvetették egy egységes gyakorlati tételsor kialakításának szükségességét.


A bizottság egyhangúlag elfogadott 7 új szakmai szakértői pályázatot. A pályázók vendéglátás, gépészet és könnyűipar területén láthatnak majd el szintvizsgaelnöki és vizsgabizottsági tagi feladatokat.


Az ülésen sor került annak az együttműködési megállapodás tervezetnek a bemutatására, amely 6 szervezet közreműködésével a szakképzés fejlesztésére és a pályaorientációs tevékenység koordinációjára helyezi a hangsúlyt.


Bemutatásra kerültek a 2016/17 évi ösztöndíjas szakképesítések, melyből kikerült a BMFKB által korábban javasolt ipari gépész és hegesztő szakképesítés mellett a cipőkészítő, bőrdíszműves és bádogos képzés is.

 

Várszegi Gyula elnök úr hangsúlyozta, hogy a bizottságnak ismernie kell a gazdaságot és a szakképzésben részt vevő vállalkozásokat, így az üzemlátogatással egybekötött kihelyezett bizottsági ülések fontosságára hívta fel a figyelmet.