Üdvözöljük a

Új weboldal a gyakorlati képzésről | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Új weboldal a gyakorlati képzésről

Szerző: Sarkadiné Schmidt Alexandra | 2015. december 9.

Új webes portál népszerűsíti a duális szakképzést. A www.tanuloszerzodes.hu oldalon teljes körű információkat találnak a gazdálkodó szervezetek, a gyakorlati képzés iránt érdeklődők és a tanulószerződéssel már rendelkezők is.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a gyakorlati képzés szereplőit évek óta támogatja különböző szakmai kiadványokkal. A új honlap segítségével a tanulószerződéssel kapcsolatban a duális szakképzés gyakorlati képzéséről informálnak. Külön menüpontot kaptak a tanulók, a gyakorlati képzőhelyek és a tanulószerződéssel még nem rendelkezők. A felmerülő kérdéseket témakörönként lehet áttekinteni. Legfontosabb területek: tanulószerződés kötése, módosítása és megszüntetése, munkaidő és pihenőidő, hiányzások kérdése, tanulók pénzbeli és egyéb juttatásai.
Pontos képet kaphatunk a finanszírozási lehetőségekről is. A gyakorlati képzőhelyek előre tájékozódhatnak arról, hogy milyen összegű támogatással számolhatnak egy normatíva kalkulátor segítségével.
Gyakran ismételt kérdések, jogszabály gyűjteményt és linkek mellett lehetőség van országosan, szakma szerint képzőhelyek keresésére is.

 

Személyre szabott tanácsadással és a tanulószerződésekkel kapcsolatos ügyek intézésével szakképzési osztályunk tanácsadói állnak rendelkezésükre.