Újabb csatornák keresése a fiatalokhoz

Szerző: Somogyi-Antalfy Krisztina | 2017. január 12.

A pályaválasztás előtt álló fiatalok hatékonyabb elérése, tájékoztatása céljából újabb csatornák megtalálására kell koncentrálni.

A mai digitalizálódó világban egyre nagyobb szükség van arra, hogy ne csak nyomtatott formában, tudjanak tájékozódni a fiatalok a pályaválasztással kapcsolatos tudnivalókról, hanem az internet, a közösségi oldalak segítségével minden számukra fontos információhoz hozzájuthassanak.

 

Ezért a pályaválasztással kapcsolatos információkat a kamara a Pályaválasztás Baranya honlapon és a hozzá kapcsolódó Facebook oldalon is közzéteszi. A honlap adatbázisként működik, megtalálhatók rajta a képző iskolák, a gyakorlati képzőhelyek elérhetőségei, az aktuális rendezvények, felvételi információk, a Facebook oldalon pedig napi rendszerességgel hívjuk fel a figyelmet az aktuális információkra. Ugyanakkor folyamatos az új utak keresése arra, hogy milyen plusz anyagokkal lehet leginkább felkelteni a téma iránti érdeklődést.

 

Emellett a kamara továbbra is nagy hangsúlyt fektet a személyes találkozásokra, hiszen a közvetlen kapcsolat, a szakmákkal való testközeli találkozás jelenti a legnagyobb segítséget a tanácstalanok számára. Ilyen módon a közelmúltban mintegy 1400 általános és középiskolás pályaválasztás előtt álló fiatal döntését segítette, a számukra szervezett programokkal.

 

Önismereti foglalkozások, céglátogatások, valamint cégek és szakképző iskolák részvételével történő szakmai bemutatók mind színesítették a palettát. Ezen programok során a résztvevők játékos formában, interaktív módon ismerkedhettek egy-egy szakmával, szakmacsoporttal. Ezek a típusú programok a jövőben is folytatódnak.

További fontos feladat a diákok informálásán túl, a szülők és a tanárok tájékoztatása, hiszen ők a két legfontosabb segítség a gyermeknek a döntés meghozatalában.

 

Pályaválasztással kapcsolatos további információkért kattintson a Pályaválasztás Baranya honlapra, vagy keressen minket a Facebookon.