Üdvözöljük a

Újabb fejlesztések a Pécsi Tudományegyetemen | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Újabb fejlesztések a Pécsi Tudományegyetemen

Szerző: Pfiszter Melinda | 2016. július 11.

A PTE közleménye szerint, döntöttek arról a 24 milliárd forintról, amivel a kormány támogatja az egyetem fejlesztéseit.

Ennek célja, hogy 2020-ra megduplázzák a városban tanuló több mint 2700 külföldi hallgató létszámát.

A támogatási összegből 15 milliárd forintot fordítanak az egyetemen az orvosképzés fejlesztésére: többek között új épülettel gazdagodik az orvostudományi kar és a jelenlegi elméleti tömb és az azt körülvevő park is megújul.

 

Korszerűsítik a gyakorlati orvosképzésben részt vevő klinikai központ több épületét és ennek köszönhetően a betegek és hozzátartozóik komfortérzete is jelentősen javulhat – írták.

Az egyetem ezen kívül, ahhoz, hogy meg tudja tartani a jelenlegi színvonalat, bővíteni szeretné az idegen nyelven is oktató orvosok körét is, ezért a támogatás egy részét arra szánnák, hogy külföldre távozott orvosokat, illetve kutatókat hazacsábítsanak.

 

A fennmaradó összeget pedig a volt Csorba Győző Könyvtár épületének felújítására, valamint egy új laborra költenék. A tervezett fejlesztésben érintett a PTE Balassa János és a Damjanich Kollégiuma, a Hunyor vendégház, a Bölcsészettudományi, a Természettudományi, a Gyógyszerésztudományi, valamint a Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar is. A Közgazdaságtudományi Kar úgynevezett University Business Centerrel, a jogi kar nemzetközi kommunikációs teremmel bővül.

 

Forrás: Edupress