Üdvözöljük a

Változás a főtevékenységű gyakorlati képzőknek | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Változás a főtevékenységű gyakorlati képzőknek

Szerző: Piacsek László | 2016. augusztus 24.

Szeptember elsejétől új rendelkezés lép életbe a szakképzési törvény alapján, mely befolyásolja, hogy egy gyakorlati képző hány tanulóval köthet új tanulószerződést.

A szakképzési hozzájárulásról szóló törvény definíciója alapján a gyakorlati képzők közül azok számítanak nem főtevékenységként gyakorlati képzést folytató képzőnek, akiknek az árbevétele, a tárgyévet megelőző két üzleti év mindegyikében, az általuk folytatott gyakorlati képzés után elszámolható éves csökkentő tétel összegének legalább 400%-a volt. Azon képzők, akiknek az árbevétele a tárgyévet megelőző két üzleti évben ezt a mértéket nem érte el, főtevékenységként gyakorlati képzést folytató képzőnek számítanak.

 

Új szabályozás a szakképzési törvényben, hogy ezen főtevékenységként gyakorlati képzést folytató gazdálkodók 2016. szeptember elsejétől, csak és kizárólag abban az esetben fogadhatnak új tanulókat, amennyiben, egyidejűleg 12 tanulónál kevesebb tanulóval van tanulószerződésük, és ebben az esetben is maximum 12 fő létszámig.

 

További információ a Szakképzésről szóló törvény 42. § (6) pontjában, illetve a hivatkozott cikkben.

Kapcsolódó anyagok: