Üdvözöljük a

Változások az egészségügyi szakképzésben | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Változások az egészségügyi szakképzésben

Szerző: Szemere Adrienn | 2017. május 18.

Várhatóan 2017. szeptember 1-től változások lesznek a Baranya megyei egészségügyi szakképzésben. Közös fenntartói megállapodás van előkészítés alatt arról, hogy Baranya megyében minden szintű egészségügyi képzést (így a szakképzést is) a jövőben a Pécsi Tudományegyetem végez.

A PTE keretein belül lehetőség van a 9. osztály megkezdésétől egészen a diploma megszerzéséig egészségügyi képzésben tanulni. A magas színvonalú oktatás, valamint a Pécsi Klinikai Központtal és egyéb egészségügyi és szociális intézményekkel kialakított partneri, szerződéses viszony is záloga lehet a sikeres tanulmányoknak és akár az intézményen belüli szakképzésben, vagy az Egészségtudományi Karon való továbbtanulásnak is.

Ebben a témában a Pécsi Szakképzési Centrum, valamint a PTE Szociális és Egészségügyi Szakgimnázium és Szakközépiskola közös tájékoztatót tartott a jelenleg felnőttoktatásban résztvevő tanulóknak. Amennyiben a megállapodás létrejön, a tanulók képzésüket szeptember 1-től a PTE SZESZI-ben folytatják. Az ehhez kapcsolódó esetleges tanulószerződés módosításokra szeptember 1-jét követően lesz mód, melyet a kamara által kidolgozott módosítási nyomtatványon kell 4 eredeti példányban megküldeni.