Üdvözöljük a

Véget ért az írásbeli elődöntő az SZKTV versenyen | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Véget ért az írásbeli elődöntő az SZKTV versenyen

Szerző: Strasz Eszter | 2015. január 21.

Ebben a tanévben nyolcadik alkalommal szervezi meg a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 39 szakképesítésben a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt, valamint az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt nappali tagozaton végzős tanulók számára.

A versenyek célkitűzése a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése, azok népszerűsítése. A versenyek és a Szakma Sztár Fesztivál szlogenje: „A jó szakma felér egy diplomával!”.

 

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett elődöntők január 6. és 21. között zajlottak. Több mint 200 tanuló adta be jelentkezését 29 szakmában. Az előző tanévhez hasonlóan a vendéglátó ipari szakmákban indultak legtöbben a megmérettetésen, de a gépipari szakmákban is magas  a versenyzői létszám. Egy új szakma is belépett, a logisztikai ügyintéző.

 

Megyénkben ezúttal összesen 192 fő írásbelizett az országos verseny elődöntőjében. A kijavított írásbeli dolgozatok megtekintésére várhatóan február 11-én lesz lehetőségük a tanulóknak a kamarában Pécs, Majorossy I. u. 36. címen. Fontos, hogy a betekintés kizárólag a tanulók versenyzői kódjával lehetséges és csak a dolgozat írója nézheti meg. A verseny döntője, a Szakma Sztár Fesztivál április 27–29. között Budapesten kerül megrendezésre.