Üdvözöljük a

Vendéglátóipari összefogás a sikeres szakmai vizsgáért | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Vendéglátóipari összefogás a sikeres szakmai vizsgáért

Szerző: Piacsek László | 2016. március 16.

Önkéntes kamarai tagjaink, valamint a Gedeon Endre és Kiss Károly Vendéglátó és Idegenforgalmi Alapítvány szervezésében, végzős vendéglátóipari tanulók számára a vizsgafelkészülésüket segítő rendezvény volt a Slyven Rendezvényközpont tanéttermében.

A rendezvényen, az Aranykacsa Étterem, a Busóudvar Étterem, a Gulyás Étterem, a Laterum Szálló és a Slyven Rendezvényközpont tanulói és mesteroktatói vettek részt, valamint az általuk meghívott vendégek.

 

A tanulók a mestereik útmutatásai alapján gyakorolhatták a koktélkészítést, a salátakeverést, a halfilézést, a szeletelést, a borkóstoltatást, a dekantálást, speciális fogások összeállítását, valamint a felszolgálást és a tálalást, mindezek fortélyait, lehetséges fajtáit, módszereit.

 

A nagyon színvonalas és hiánypótló rendezvényt megszervezők elkötelezettek amellett, hogy folyamatosan bővüljön a meghívott éttermek és tanulók köre, annak érdekében, hogy a jövőben rendszeressé tegyék a hasonló tanulási célt szolgáló összejöveteleket, hogy a napi munka és gyakorlás mellett a végzős tanulók a szakmai záróvizsgáikra témakörönként, szakmai területenként célzottan is készülhessenek.