Vendéglátós szakmák a nemzetközi szakmai versenyeken

Szerző: Bonyár Marietta | 2016. január 22.

Felhívjuk a képző intézmények, gazdálkodó szervezetek figyelmét, hogy a nemzetközi versenyekre nevezett szakmák köre bővült a cukrász, pincér és szakács versenyszámokkal.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a korábbiakban meghirdetett szakmákon kívül szakács, pincér és cukrász szakmában is várja azoknak a fiatal szakembereknek, szakmunkásoknak, technikusoknak, főiskolai és egyetemi hallgatóknak, szakközépiskolásoknak és végzős szakiskolai tanulóknak a jelentkezését, akik szívesen megméretnék tudásukat a EuroSkills, illetve WorldSkills nemzetközi versenyeken az ifjú szakemberek Európa Bajnokságán, 2016-ban a svédországi Göteborgban, illetve a „szakmák olimpiájának” is nevezett világbajnokságon 2017-ben Abu Dhabiban.


Cukrász szakmában jelenleg csak WorldSkills versenyre lehet jelentkezni, mivel az EuroSkills versenyszámai között nem szerepel.


Jelentkezési határidő: 2016. február 8.


Jelentkezni a versenyre a www.skillshungary.hu címen található elektronikus jelentkezési lap és mellékleteinek kitöltésével lehet.


A versenyekkel kapcsolatban további információt a www.skillshungary.hu honlapról, vagy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara nemzetközi versenyek szervezésével foglalkozó munkatársaitól, a szakmák, versenyszámok szponzoraitól tudhat meg.