Üdvözöljük a

A tanulófoglalkoztatás tárgyi feltételei | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A tanulófoglalkoztatás tárgyi feltételei

Szerző: Szemere Adrienn | 2017. május 22.

Ahhoz, hogy egy vállalkozás, illetve vállalkozó tanulót foglalkoztasson, rendelkeznie kell az adott szakma oktatásához előírt tárgyi eszközökkel ezalatt az adott szakma szakmai és vizsgáztatási követelményében meghatározott eszközlistáját kell érteni, mely a szakma gyakorlati elsajátításához elengedhetetlen.


A gyakorlati oktatást végző vállalkozásnak, vállalkozónak rendelkeznie kell a tanított szakma “szakmai és vizsgáztatási követelményeivel”, „kerettantervével” és az "iskola helyi programjával”, melyek beszerezhetőek a képző intézményektől.


A programok tartalmazzák a szakma oktatásához szükséges valamennyi tárgyi eszköz felsorolását. A teljes idejű gyakorlati képzés bonyolításához ezekkel az eszközökkel, oktatási berendezésekkel és infrastruktúrával kell rendelkezni a gyakorlati képzőnek. Amennyiben bizonyos eszközök hiányoznak, részképzésben (teljesítési megbízással) más gazdálkodóval vagy az iskolával meg lehet osztani a képzési feladatokat.


A tárgyi feltételek biztosításához hozzátartozik még mindaz, ami a jogszabályok által előírt egészséges, biztonságos és szabályos munkavégzés, oktatás megszervezését szavatolja. E tekintetben nincs különbség, tanuló és munkavállaló között.