Üdvözöljük a

Elektronikus Foglalkozási napló | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Elektronikus Foglalkozási napló

Szerző: Strasz Eszter | 2014. szeptember 3.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szakértők bevonásával elkészítette azokat a foglalkozási naplókat, amelyek megfelelnek a kerettanterv előírásainak, így a gyakorlati képzők felhasználhatják a gyakorlati képzés ütemezésében.

 

A minőségi szakemberképzés és szakember utánpótlás erősítése érdekében az új szakképzési törvény rendelkezése szerint 10-11. osztályban csak munkahelyi gyakorlati képzés van, tehát ahhoz, hogy a kerettanterv szerinti tananyag gyakorlati oktatásának megfeleljenek a cégek, részletesen ismerniük kell a félévenként elsajátítandó tananyagot, és rendelkezniük kell a szükséges tárgyi feltételekkel is. Ezt figyelembe véve jelentősen megnő a vállalkozások felelőssége a tanulók felkészítésében.

 Az előre kidolgozott foglalkozási naplóban a haladási napló rész tartalmazza az új rendszerben, a kerettanterv szerint beiskolázott diákok számára a tematikát, a modulok megnevezését, a gyakorlat során elsajátítani szükséges anyagrészeket, valamint a ráfordítani szükséges óraszámot is.


Az egységes foglalkozási napló az új kerettanterv szerint, (a „rövid OKJ számon”) beiskolázott tanulók esetében használható, nem kötelező ezt a formátumot használni, (elfogadott a korábbi haladási napló vezetése is), azonban a gyakorlati képzést szervező cégeknek, nagy segítséget jelenthet a tanmenetben történő haladásban, a tematikához igazodásban. Az új formátumú foglalkozási napló szakmánként nyomtatható, itt érhető el.

Kapcsolódó anyagok: