Üdvözöljük a

Felsőoktatási szakképzési gyakorlóhelyek nyilvántartásba vételi eljárása | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Felsőoktatási szakképzési gyakorlóhelyek nyilvántartásba vételi eljárása

Szerző: Sarkadiné Schmidt Alexandra | 2015. január 21.

Felsőoktatási szakképzési gyakorlóhelyek első szintű minősítése a felsőoktatási szakképzési gyakorlóhelyi jogosultsággal rendelkező szervezetek listájára vételi eljárása során történik. A listára csak a helyileg illetékes kamara által megfelelőnek minősített gyakorlóhelyek kerülhetnek föl.


A nyilvántartásba kerülést a gyakorlóhely, a felsőoktatási intézmény, vagy közösen kezdeményezhetik egy Kérelem beadásával. A kérelemhez, illetve a gyakorlóhelyi jogosultság megállapításához az alábbi dokumentumokat kell becsatolnia a kérelmezőnek:

  •  kamara által kialakított nyilvántartásba vételi kérelem nyomtatvány
  •  leendő gyakorlati képzést végző szakember szakirányú végzettségének bizonyítvány másolata
  •  leendő gyakorlati képzést végző szakember szakmai gyakorlatának hitelt érdemlő igazolása
  • a hallgató képzésében érintett felsőoktatási intézmény által kiadott nyilatkozat

A kérelmezők a kérelmet a gyakorlóhely székhelye (telephelye) szerint illetékes területi gazdasági kamarához nyújtják be. A jogosultság megítéléséhez a területi kamara saját hatáskörbe további dokumentumokat kérhet be, illetve helyszíni ellenőrzést végezhet.


A gyakorlóhelyi jogosultsággal rendelkező szervezetek listájára való felkerülésről területi kamara illetékes vezetője, illetve annak meghatalmazottja dönt.


A képzés megkezdéséhez megfelelő feltételrendszerrel rendelkező szervezetet a területi kamara rögzíti a kamarai on-line alapú szakképzési informatikai rendszerben (ISZIIR), a nyilvántartásba vételről határozatot bocsát ki és egyben nyilvántartásba veszi.