Szakmájuk legjobbjai

Szerző: Gáncs Katalin | 2015. január 15.

Ebben az évben 38 szakképesítésben került meghirdetésre a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny nappali tagozaton végzős tanulók számára.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett elődöntők január 6. és 21. között kerültek megrendezésre. Több mint 200 tanuló adta be jelentkezését 27 szakmában. Legtöbben vendéglátó ipari szakmákban indultak a megmérettetésen.

Pécsett az első héten 76 tanuló részvételével az alábbi 11 szakmában zajlottak le a versenyek: bútorasztalos; bútoripari technikus; kőműves; ács; állványozó; burkoló; festő, díszítő, mázoló és tapétázó; magasépítő technikus; magasépítő technikus, elektronikai technikus; fodrász és kozmetikus.

A második héten 123 tanuló versenyzett a következő 14 szakmában: pincér; szakács; vendéglős; hegesztő; szerkezetlakatos; gépi forgácsoló; géplakatos; központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő; víz-, csatorna- és közmű-rendszerszerelő; hűtő- és légtechnikai rendszerszerelő; cukrász; kereskedő; élelmiszer- és vegyiáru-eladó; műszakicikk eladó.

 

Az elődöntők utolsó napjaiban gépgyártástechnológiai technikus és női szabó szakmában versenyzett 12 fő, így ebben az évben összesen 211 fő írásbelizett  Baranya-megyéből az SZKTV veresenyen.


Az elődöntőkön jól teljesítő tanulók továbbjutnak a verseny döntőjére, mely április 14–16. között Budapesten lesz.

 

A kijavított  írásbeli dolgozatokba a versenyzőknek február 5-én 9.00-15.00 óra között van betekintési lehetőségük kamaránkban Pécs, Majorossy I. u. 36. címen. Fontos, hogy a betekintés kizárólag a tanulók versenyzői kódjával lehetséges.