Üdvözöljük a

Megjelent az elektromos töltőállomásokra kiírt pályázat | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Megjelent az elektromos töltőállomásokra kiírt pályázat

Szerző: Pfiszter Melinda | 2016. augusztus 16.
Cimkék: pályázat

Az 1,25 milliárd forintos keretösszegű vissza nem térítendő támogatásra a 15 ezernél nagyobb lélekszámú települések önkormányzatai pályázhatnak - jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

A meghirdetett támogatásra, ami akár 100 százalékos is lehet, megyei jogú városok, budapesti kerületek, és a fővárosi önkormányzat is pályázhat.

 

Számítások a támogatásból mintegy ezer új e-töltőpont létesülhet országszerte. A pályázatokat szeptember 15-től lehet benyújtani, és azokat a keret kimerüléséig, de legfeljebb 2016. december 31-ig fogadják be.

A pályázat meghirdetése a Jedlik Ányos terv megvalósításának fontos eleme, ezen belül az országos töltőhálózat bővítése kiemelt feladat.


A fejlesztések támogatásával szeretnék elérni, hogy Magyarország minden nagyobb településén elérhető legyen az elektromos járművek töltése közterületen – mondta.

Fontos tudni, hogy a pályázatban feltétel, hogy a töltőállomásoknak bárki által, bármikor hozzáférhetőnek kell lennie, és az önkormányzatoknak legalább 5 évig vállalniuk kell az üzemeltetést.

 

A pályázati felhívás és további információk elérhetők itt:

Közzététel időpontja: 2016. 08. 15.
Beadási határidő: 2016. 12. 31.