Üdvözöljük a

Megváltozott munkaképességű emberek támogatása | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Megváltozott munkaképességű emberek támogatása

Szerző: Horváth-Frank Orsolya | 2018. február 14.

Az EFOP-1.1.1-15 kódszámú, ”Megváltozott munkaképességű emberek támogatása” elnevezésű projekt célja, a megváltozott munkaképességű személyek munkaerőpiaci re-integrációja és tartós, sikeres foglalkozási rehabilitációja.

A projektben kiemelt szerepet kap a megváltozott munkaképességű személyeket foglalkoztatni képes munkaadók szemléletének formálása és ösztönzése a foglalkoztatásra, a különböző támogatások és a hozzájuk kapcsolódó foglalkozási rehabilitációs szolgáltatások révén.

 

A munkaadóknak lehetőségük nyílik a projekt célcsoportjába tartózó programrésztvevők támogatás melletti vagy támogatás nélküli foglalkoztatására a célcsoport munkatapasztalatszerzésének elősegítése érdekében, alacsonyabb foglalkoztatási költségek mellett.

 

A megváltozott munkaképességű emberek sikeres elhelyezkedésének és tartós munkaerőpiaci integrációjának elősegítése érdekében a projekt támogatott foglalkoztatást nyújthat azon munkaadók részére, akik a projekt résztvevőinek foglalkoztatását vállalják, elősegítve a sikeres foglalkozási rehabilitációs folyamatot, illetve az elsődleges munkaerőpiacra történő visszatérést.

 

Támogatási időtartam: minimum 6, maximum 10 hónap, amely során

- a teljes támogatási időszakban a támogatás intenzitása 100%,

- továbbfoglalkoztatási kötelezettség nem kerül előírásra.

Támogatott foglalkoztatás részmunkaidős (napi 4 órás, 6 órás), vagy teljes munkaidős (8 órás) foglalkoztatáshoz nyújtható minden programrésztvevő részére.

 

A munkaadó a projekt Igénylés Kezelő Rendszerének felületén (továbbiakban IKRT) elektronikus úton regisztrálhat. Az IKRT rendszer elérhetősége: https://ikrt.nrszh.hu/ikrt/

 

Megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásával a 25 főnél magasabb létszámot foglalkoztató munkaadók csökkenthetik a rehabilitációs hozzájárulás fizetési kötelezettségüket, valamint a munkaadó szociális hozzájárulási adókedvezményt vehet igénybe annak a megváltozott munkaképességű személynek az adófizetési kötelezettséget eredményező munkaviszonyára tekintettel, aki érvényes rehabilitációs kártyával rendelkezik.

 

A projekt keretében a rehabilitációs állásbörzét szerveznek Mohácson február 21-én, ahol a környéken élő megváltozott munkaképességű álláskeresők is részt vesznek.

A programról bővebb tájékoztatást a csatolt dokumentumban olvashatnak.

Csatolt állományok: