Üdvözöljük a

Ismét lesz Pályaválasztási Pavilon a Pécs Expo Kiállításon! | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Ismét lesz Pályaválasztási Pavilon a Pécs Expo Kiállításon!

Szerző: Somogyi-Antalfy Krisztina | 2014. május 15.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara az idei évben ismét megrendezi a Pécs Expo Kiállítás és Vásár rendezvényhez kapcsolódva a „TIÉD A PÁLYA!” szakmabemutató kiállítást. A Pályaválasztási Pavilon 2014. június 5-6-án kínál programokat az érdeklődők számára.

A kamara segítséget kíván nyújtani abban, hogy a pályaválasztás előtt álló tanulók reális képet kapjanak a munkaerő-piaci igényekről, a 8 osztályra épülő, illetve az érettségi után választható szakmai képzésekről, az elhelyezkedési lehetőségekről, valamint megismerkedjenek az egyes szakmákkal, szakmacsoportokkal.

A pályaválasztási kiállításon szakmák mutatkoznak be a rendezvényre látogatók aktív részvételével. Minden diák kipróbálhatja magát az egyes szakmákban, játékos feladatokon, vetélkedőkön keresztül szerezhetnek ismereteket és reményeink szerint pozitív élményeket.
Az érdeklődők megismerkedhetnek a piacképes szakmák képviselőivel, találkozhatnak egyes gyakorlati képzőhelyek oktatóival és tanulóival, tájékozódhatnak arról, hogy egy adott szakma választása esetén merre induljanak. Iránymutatást kaphatnak pályaválasztási szakemberektől, akik szintén játékos feladatok mellett pályaorientációs és önismereti kérdőívek kitöltésére is kínálnak lehetőséget.
Ez a program kiváló alkalmat teremt arra, hogy a diákok önismeret és pályaismeret tekintetében is bővebb ismereteket szerezzenek, elősegítve egy sikeres pálya választását.

Helyszín: Pécs Expo 2014. Kiállítás és Vásár - Pályaválasztási Pavilon
Időpont: 2014. 06. 05. 10:00 - 2014. 06. 06. 19:00