Üdvözöljük a

Programajánló-Kutatók Éjszakája | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Programajánló-Kutatók Éjszakája

Szerző: Pfiszter Melinda | 2014. július 3.

 

 

 

Végre újra kinyílnak a laborajtók, a kutatók ismét kibújnak fehér köpenyükből, és hétköznapi nyelven mutatják be a tudományt. Ez az éjszaka most is a kíváncsiaké!

 

 

 

A Kutatók Éjszakája (Researchers’ Night) az Európai Bizottság kezdeményezésére és támogatásával Európa-szerte megrendezett fesztivál. Az eseményt minden év szeptemberének negyedik péntekjén rendezik. Az eseménysorozatot partnereivel karöltve idén kilencedik alkalommal rendezi meg a Tempus Közalapítvány.

 

A rendezvény idén is ingyenes és interaktív programokkal, érdekes, kipróbálható látnivalókkal, és máskor nem látogatható helyszínekkel várja országszerte, így Pécsett is a nagyközönséget. A látogatók szeptember 26-án közvetlenül találkozhatnak a kutatókkal, kipróbálhatják eszközeiket, megnézhetik találmányaikat, megismerhetik munkájukat különféle tudományos és egyben szórakoztató programok keretében. A fesztivál célja, hogy megváltoztassa a kutatókról kialakult általános képet, és bemutassa a kutató érdekes, izgalmas életét - ezáltal minél több fiatalt győzzön meg arról, hogy érdemes a kutatói életpályát választani.

 

Újdonságként idén a program már délután elkezdődik, este 7 óráig a programokat elsősorban a 18 éven aluliak számára szervezik. A szervezők biztosak benne, hogy minden korosztály megtalálhatja a számára érdekes programokat.

Pécsett idén, ahogy tavaly is a programok egy része a Zsolnay Negyedben kerül megrendezésre, a végleges programleírás augusztus elején lesz elérhető.

Bővebb információ az alábbi, folyamatosan frissülő honlapon elérhető:

www.kutatokejszakaja.hu

 

Forrás: Tempus Közalapítvány

Időpont: 2014. 09. 26. 00:00