Szakértői felkészítés

Szerző: Szemere Adrienn | 2014. január 21.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében Magyar Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával 2014. év őszén megrendezésre kerül a gyakorlati képzőhelyek ellenőrzését végző kamarai szakértők módszertani felkészítése.

A jogszabály változást követően megváltozik a szakértői munka tartalma is, így a szakértők nem csak ellenőriznek, de szükség esetén módszertani tanácsot is adnak a gyakorlati képzőhelyek számára. Az ellenőrzés nem csak formai, de tartalmi, szakmai területre is kiterjed az új duális képzési formában, mely során a gyakorlati képzés jelentős része a cégeknél történik. A képzés során az ellenőrzéshez kapcsolódó adminisztrációs feladatok megismerésével is kívánjuk bővíteni szakértőink tudását. (Kerettanterv, SZVK, eszközjegyzék, cégek új tárgyi kötelezettségei)
Az ellenőrzések jellege mélyebb szakmai, módszertani ismereteket kíván meg a szakértőktől, ezért a jövőben a rendszer prioritást társít a felkészítést sikeresen elvégzők mellé, a kiválasztás eszerint fog megvalósulni.

A tanfolyam tematikája:

  • Jogszabályok, a képzőhely ellenőrzés eljárásrendje és az ahhoz kapcsolódó dokumentációs háttér
  • Pszichológia
  • Pedagógia
Helyszín: Pécsi Kereskedelmi Központ Zsolnay terem
Időpont: 2014. 10. 13. 00:00 - 2014. 10. 27. 00:00