Üdvözöljük a

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Városi díjak a legjobbaknak

2018. október 2.

Kamarai tagunk, a Trust Hungary Zrt alapító tulajdonosa, valamint cégvezetője, Szigetváron, a Város Napján jelentős elismerésben részesültek.

Fogadj örökbe egy padot

2018. május 10.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Szigetvári Városi Elnökségének korábban megfogalmazódott ötlete vált valóra május 8-án, a „Fogadj örökbe egy padot” program, mely keretében a Kamara és önkéntes tagjainak egy csoportja 8 db kültéri padot ajánlott fel a város szépítésére.

Elnökségi ülés Szigetváron

2018. február 8.

Megtartotta évi első összejövetelét a kamara szigetvári elnöksége. Az elmúlt időszak áttekintése mellett a fő téma az idei év munkatervének részletes megbeszélése volt.

Bankszünnap

2017. november 30.

A Szigetvári Takarékszövetkezet, a Szentlőrinc-Ormánság Takarékszövetkezet és a MECSEK TAKARÉK Szövetkezet egyesülésével létrejövő Dél TAKARÉK Szövetkezet 2017. december 1-jén és 2017. december 4-én teljes körű bankszünnapot tart.

„Nőnap 365"

2017. november 3.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, a Láthatár Közhasznú Egyesület és az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft alkotta konzorcium szakemberei megkezdték a közös munkát Szigetváron.

Kalamár József kapta a Baranya Fejlődéséért Díjat

2017. október 11.

Önkéntes kamarai tagunk, Kalamár József vállalkozó, a Kalafarm  étterem, panzió és lovarda tulajdonosa a megyenapon vehette át a Baranya Fejlődéséért Díjat, Baranya megye gazdaságának, idegenforgalmának fejlesztése érdekében kifejtett tevékenységéért. Gratulálunk az elismeréshez!

Futárral támadó csalók!

2017. szeptember 21.

Már megint! Vagy még mindig? Sajnos, egyre több a virtuális térhez köthető, vállalakozókat érintő megtévesztési kísérlet, mondjuk ki bátran, a szándékos csalás.

Stratégiai szövetség útján

2017. szeptember 12.

2017. november 30-i hatállyal három, a régióban jelentős takarék egyesül. A Szigetvári Takarékszövetkezet, a MECSEK TAKARÉK Szövetkezet és a Szentlőrinc-Ormánság Takarékszövetkezet egy szervezetként, Dél TAKARÉK Szövetkezet néven, 7622 Pécs, Bajcsy Zs. utca 7. szám alatti székhellyel folytatja tevékenységét.

Naturhelix Kft tapasztalatai GDPR témában

2018. július 24.

Önkéntes tagunk, a Naturhelix Kft ügyvezetője a GDPR bevezetésével kapcsolatban fordult információért a kamarához. A kamara javasolt számukra több a témával foglalkzó céget, melyek közül az egyikkel fel is vették a kapcsolatot és megkezdték a közös munkát. Tapasztalatukat szeretnék megosztani azokkal a vállalkozásokkal, melyeknél még nem megoldott ez a kötelezettség, vagy amelyek bizonytalanok abban, hogy helyesen jártak el annak kidolgozásakor.

Nőközpont – fokozódó érdeklődés

2018. május 10.

A Láthatár Közhasznú Egyesület, az IFKA Nonprofit Kft. és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara koordinálásban valósul meg a szigetvári Nőközpont projekt melynek célja, hogy erősödjön a társadalmi elfogadottsága azoknak a csoportoknak, akiket jelenleg munkaerő-tartalékként kezelnek, többök között a kisgyermeket nevelő nőket, idősödő munkavállalókat, megváltozott munkaképességűeket és a pályakezdőket, fiatal munkavállalókat.

Közösen az idegenforgalom élénkítéséért

2018. január 25.

A Szigetvári „Zrínyi 1566” Turisztikai Egyesület megtartotta évnyitó közgyűlését, ahol Hóbor Lászlóné elnök értékelte az egyesület elmúlt évi tevékenységét, és felvázolta az idei év főbb terveit.

Mi a pálya Szigetváron?

2017. november 9.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési tanácsadókkal várja a pályaválasztás előtt álló diákokat és szüleiket Szigetváron.

Turisztikai fejlesztések Almamelléken

2017. október 20.

Jelentős fejlesztések valósultak meg kamarai tagunknál, a Mecsekerdő Zrt. Szigetvári Erdészetének üzemeltetésében lévő Almamelléki kisvasútjánál, ami Almamellék és Sasrét között szállítja az utasokat.

Munkaerő-piaci előrejelzés

2017. október 6.

Kamaránk szigetvári irodája idén is vállalta a „Rövidtávú munkaerő-piaci előrejelzés” kutatásában való részvételt.

Szigetvár kincse

2017. szeptember 13.

„Szigetvárnak egyetlen kincse van: a Zrínyi-hagyomány. Ám ezzel tudni kell élni” – emelte ki dr. Hóvári János, a 185. Zrínyi-emlékünnepség kegyeleti megemlékezésén, az 1566-os szigetvári csata 451. évfordulója alkalmából rendezett Zrínyi Napok záró rendezvényén.

Zrínyi Napok

2017. szeptember 8.

Szigetváron megkezdődött a 451. Zrínyi Emlékünnepség 4 napos programja, a tegnapi napon több százan vettek részt mind a koszorúzásokon, mind az emléktűz gyújtáson és a tűzgyűrű kialakításában.