Üdvözöljük a

A munka folytatódik | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A munka folytatódik

Szerző: Rudics Judit | 2017. szeptember 1.
Cimkék: Szigetvár

A Szigetvár Városi Elnökség megtartotta soron következő ülését, az eltelt félév értékelése, az őszi programok, feladatok megbeszélése került napirendre.

Az első félévben elindított közösségépítő rendezvénysorozat ősszel folytatódik, a szeptemberi összejövetelen a felek tájékoztatják egymást az azóta megvalósult tervekről, jelen aktivitásukról és jövőbeni elképzeléseikről. Az október 1-i Város Napjához kapcsolódóan, a városi kamarai elnökség szervezésében hagyományteremtő céllal ajánl fel a közösség egy napot a város szépítésére. A közösség célja, a vállalkozások és egyéb szervezetek közötti szorosabb együttműködés Szigetvár, és a térség fejlesztése érdekében.

 

Az elnökség tervei közt szerepel a fiatal vállalkozókat összefogó, beszélgető fórumsorozat elindítása is, ahol szó eshetne a vállalkozások napi menetéről, jövőképükről, betöltött szerepükről a helyi vállalkozói szférában, és a kamarai munkáról.

 

A Baranya Megyei Kormányhivatal által koordinált, évek óta nagy érdeklődés közepette megvalósuló „Mi a pálya?” szigetvári pályaválasztási rendezvények tapasztalatai alapján, a testület eldöntötte, a kamara ez évben is önálló megjelenéssel vesz részt a szakmákat is bemutató szemlén. Kiemelten fontos, hogy a bemutatkozó iskolák és szervezetek mellett minél több gyakorlati szakképzéssel is foglalkozó helyi és térségi vállalkozás is meg tudjon jelenni, kedvcsináló bemutatókat tartva a fiataloknak az általuk képviselt szakmákról.

 

Az elnökég folytatja a céglátogatásokat, ahol kötetlen beszélgetések során informálódhat a vállalkozásokat érintő feladatokról, gondokról, üzleti sikerekről. Célja a vállalkozásokat érdeklő problémákat feltárni és szakértő szervekkel segíteni azok megoldását.