Üdvözöljük a

Szigetvári jövőkép | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Szigetvári jövőkép

Szerző: Rudics Judit | 2017. március 3.

Ezen a héten tartotta ez évi második ülését a szigetvári városi elnökség, ahol véglegesítették a hó közepére tervezett tájékozódó rendezvényük programját és meghívotti körét.

A korábbi elnökségi üléseken megfogalmazódott ötlet válik valóra, miszerint fontos olyan fórumok szervezése, ahol választ keresnek és várnak számos aktuális, gazdaságot érintő kérdésre. Az elnökség januári ülésén döntött úgy, hogy első körben összehívja a helyi önkéntes tagok egy csoportját, hogy megtudja, milyen cselekvő tenni akarásra lehet számítani a térségi vállalkozások részéről, mi lehet szerintük Szigetvár és térségének jövőképe. A célként megfogalmazott, egymást segítő üzleti közösség kialakítása és folyamatos fenntartása érdekében a mind szélesebb körű együttműködés elengedhetetlen.

 

Döntés született, hogy a soron következő elnökségi ülésre meghívják Szigetvár város polgármesterét és a Járási Hivatal vezetőjét, a vállalakozások és a hatóságok részéről felmerülő lehetőségek és problémák áttekintésére.

 

Az elnökség havi rendszerességgel ülésezik, fő célja az önkéntes tagság teljes körű informálása a Kamara által nyújtott szolgáltatások rendszeréről, és a lehetőségek kihasználási módjairól; hatékony együttműködés a térség önkormányzataival, és civil szervezeteivel, különös tekintettel a gazdaságot érintő feladatokra; valamint a vállalkozások piacon való megjelenésének segítése a városi iroda közreműködésével.