Üdvözöljük a

Fokozott érdeklődés az Agrár Széchenyi Kártya iránt | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Fokozott érdeklődés az Agrár Széchenyi Kártya iránt

Szerző: Rudics Judit | 2016. október 20.

Szigetvár térségében az elmúlt időszakban jelentősen megnövekedett az érdeklődés a mezőgazdasági szektorban dolgozó vállalkozások részére kialakított, kedvezményes feltételrendszerű, állami kamat- és kezességi díjtámogatásban részesített hitelkonstrukció, az Agrár Széchenyi Kártya iránt.

Igényelhet-e, megfelel-e a feltételeknek, mekkora hitelkeretre jogosult, milyen futamidővel, milyen törlesztési kötelezettséggel, milyen költségei merülnek fel, szükséges-e biztosíték, mennyi idő alatt juthat a hitelhez, és még számtalan kérdés merül fel ilyenkor a vállalkozásoknál.   

 

A kamara ügyfélszolgálati irodáiban teljes körű tájékoztatást adunk a hitelkonstrukcióról, az igénylés benyújtásához szükséges dokumentumok átvehetőek, valamint útmutatást adunk azok kitöltéséhez is.

A személyes benyújtás során befogadott hitelkérelmet a konstrukcióban résztvevő hitelintézetek közül a vállalkozás által kiválasztott hitelintézetbe továbbítjuk. A pozitív bírálatot követően a hitelintézet köti meg a vállalkozással a hitel- és kapcsolódó egyéb szerződéseket és nyitja meg a hitelkeretet.

 

Az Agrár Széchenyi Kártyát minden olyan mezőgazdasági termék előállításával, feldolgozásával és forgalmazásával, valamint erdő-, vad- és halgazdálkodással kapcsolatos tevékenységet végző egyéni vállalkozó, mezőgazdasági őstermelő, családi gazdálkodó (családi gazdaság vezetője), erdőbirtokossági társulat, gazdasági társaság, egyéni cég, ill. szövetkezet igényelheti, amely legalább egy éve (25 millió forint feletti hitelkeret igénylése esetén két éve) működik. Fiatal mezőgazdasági termelők egy éves gazdálkodási múlt nélkül is igényelhetnek ASZK-t. Igénylési feltétel továbbá, hogy a vállalkozás rendelkezzen az MVH-tól kapott ügyfél-azonosító számmal, ne legyen lejárt köztartozása, ill. lejárt hiteltartozása, valamint megfeleljen az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukció Üzletszabályzatában meghatározott egyéb feltételeknek.