Fókuszban a Szigetvár Kártya

Szerző: Rudics Judit | 2017. május 10.

Tovább bővülnek a 2012-ben bevezetett Szigetvár Kártya nyújtotta lehetőségek.

 

A legutóbbi testületi ülésen a Szigetvár Kártyához kapcsolódó rendelet módosításáról döntöttek a városatyák. A Szigetvári „Zrínyi 1566” Turisztikai Egyesület kérvényezte az önkormányzattól az irányításuk alatt álló Turisztikai Információs Iroda számára a kártya kiállításával, ügyintézésével kapcsolatos tevékenységek teljes körű átvételét.

 

– Az önkormányzat elkötelezett a város népességmegtartó erejének növelésében, a helyi gazdasági szereplők erősítésében – hangsúlyozta dr. Vass Péter polgármester. – Annak érdekében vezettük be ezt a marketing eszközt, hogy a helyi lakosok minél könnyebben vehessék igénybe a helyi gazdasági szereplők szolgáltatásait.

 

Az elfogadóhelyek száma bővül, jelenleg 10 és 100 százalék közötti kedvezményt nyújtanak a szolgáltatók. Ilyen többek közt a Szigetvári Gyógyfürdő, a vár parkolója, a városi könyvtár vagy épp a tanuszoda. A kártyatulajdonosok például kedvezményes napijegyet válthatnak, ingyenesen parkolhatnak.

 

– Egyesületünk elsődleges célja a város idegenforgalmának fejlesztése és a turisztikai kínálat folyamatos bővítése, valamint az ide érkező turisták igényeinek minél szélesebb körű kiszolgálása – hangsúlyozta Hóbor László Csabáné a Szigetvári „Zrínyi 1566” Turisztikai Egyesület elnöke. – A kártya jelenleg elsődlegesen a város lakosságának biztosít lehetőséget különböző kedvezmények igénybevételére, de szeretnénk a kártya funkcióit bővíteni, az idegenforgalomban hasznosítani.

 

A konstrukcióban résztvevő vállalkozások teljes köre - az aktualizálás és egyeztetés után - hamarosan elérhető lesz.