Üdvözöljük a

Helyi foglalkoztatási együttműködés | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Helyi foglalkoztatási együttműködés

Szerző: Rudics Judit | 2017. június 8.

Szigetvár Város Önkormányzata megbízásából kamarai tagunk, a Humán Innovációs Csoport Nonprofit Kft készíti elő a város Helyi foglalkoztatási együttműködések pályázatát, melyben számítanak a Kamara együttműködő partnerségére.

A Szigetvár városi képviselőtestület döntése értelmében a város önkormányzata pályázatot kíván benyújtani a „Helyi foglalkoztatási együttműködések” felhívásra annak érdekében és céljából, hogy létrehozásra kerüljenek a foglalkoztatás növelését szolgáló együttműködések, partnerségek, paktumok, és megvalósuljanak a paktumok képzési és foglalkoztatási programjai.

 

A támogatási kérelemhez kapcsolódó előkészítési munkák megkezdődtek, a mai napon kerül sor a helyi gazdaság szereplőinek összejövetelére, egy a Szigetvári Járási Foglalkoztatási Paktum létrejöttének megalapozását célzó szakmai találkozóra. A HICS Kft szakemberei a jelentős munkaerőpiaci befolyással rendelkező helyi vállalkozásokkal, a helyi kamarai elnökséggel és a járási foglalkoztatási osztály munkatársaival közösen mérik fel az együttműködési lehetőségeket, különös tekintettel a munkaerő kereslet/kínálat, munkaerőigények, hiányszakmák, szakemberek képzése és foglalkoztatása témákra.