Üdvözöljük a

„Nőnap 365 | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

„Nőnap 365"

Szerző: Rudics Judit | 2017. november 3.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, a Láthatár Közhasznú Egyesület és az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft alkotta konzorcium szakemberei megkezdték a közös munkát Szigetváron.

A konzorcuim nyertes pályázatot adott be a „Nők a családban és a munkahelyen” EFOP-1.2.9-17 című kiírás keretében és megkezdte az előkészítési és ütemezési feladatokat.

 

A projekt összefogás a nők munkaerő-piaci helyzetének és munkavállalási esélyeinek javítására, a család és a munka összeegyeztethetőségének előmozdítására, helyi megoldásokkal és együttműködésekkel. Egy olyan komplex programsorozatot bonyolít le 36 hónap alatt,  jovő év elejétől kezdődően, amelyben a munkaerő-piac minden azon szereplője bevonásra kerül, akinek a jelenléte szükséges ahhoz, hogy a nőkkel szembeni diszkrimináció csökkenjen.

 

A Szigetvár – Sellye – Szentlőrinc járásban megvalósuló program során különböző tájékoztatók, rendezvények lebonyolítására kerül sor, amelyek lehetőséget biztosítanak arra, hogy minden érintett, illetve érdeklődő, kapcsolódni tudjon a projekthez.

 

A Nő-Köz-Pont Szigetváron kerül kialakításra. A projekt során kiemelten fontos olyan környezet megteremtése a célcsoport számára, ahova szívesen jönnek be segítségét és ahol a szakemberek  gyorsan, pontosan és magas minőségben tudják kiszolgálni a célcsoportot.