Üdvözöljük a

Szabadidőközpont és inkubátorház | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Szabadidőközpont és inkubátorház

Szerző: Rudics Judit | 2017. június 30.

Szigetváron pályázati forrás bevonásával, barnamezős beruházás keretében tervezi rehabilitálni a város az egykori cipőgyár jelenleg használaton kívüli épületrészeit.

Kamarai tagunk, a már korábban is a gyárépületben működő Kis Árnyékolástechnika Kft újabb épületrészek megvásárlásával bővítette telephelyét, majd ezeken a területeken megkezdte a rendezést és az átalakítást, a termelése és hatékonyságának növelése érdekében.

 

A városi tervek szerint inkubátorházat alakítanának ki a felújított Rákóczi úti épületben, ami kezdő vállalkozások számára biztosítana irodákat, telephelyet. Odaköltözne egy 30–35 főt foglalkoztató cipőüzem is, az épület földszintjén pedig megfelelő számú parkolóhelyet hoznának létre. A tervek között szerepel egy fedett szabadidőközpont is, ami a szigetváriak számára biztosítana sportolási lehetőséget. A cél, hogy a fejlesztés egyaránt szolgálja a helyi gazdaság élénkítését, illetőleg közösségi és szabadidős tevékenységeknek is teret biztosítson. A több mint 850 millió forint összköltségű, 2016-ban beadott TOP-pályázat elbírálásáról hivatalos értesítés még nem érkezett.